Joyzine.se


Recension - Demo

Prüf
New World
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-28
Hemsida: www.prufonline.com

Prüf söker sig längtansfullt utanför hemstaden Springfield i hemstaten Massachusetts i hemlandet USA för att hitta en ny och större publik. Jag tror inte att det kommer gå särskilt bra. Dels för att gruppen låter lite för amatörmässig. Dels för att de helt och hållet saknar röd tråd.

Det vore ojuste att kalla Prüf och deras egenhändigt hopknåpade album ”New World” för dåligt. Men låt oss säga att det hörs att det här är ett gäng glada entusiaster som spelat in i en budgetstudio och låtit sig fullständigt ryckas med av hur kul det är att spela in utan att ägna minsta lilla tanke åt det sammanhållna slutresultatet.

Ljudet är billigt, sånginsatsen inte den vassaste och spelskickligheten svajar, om än på ett ganska charmigt sätt. Det är ett demoband kort och gott. Men jag begriper mig inte på de ständiga genrekorsningar bandet ägnar sig åt. När de ligger och guppar i gränslandet mellan klassisk rock'n'roll och lite så där halvpoppig punk tycker jag att de är riktigt bra. Men så får de plötsligt för sig att de är ett thrashband, eller ett kängpunkband, eller ett radioband. Det är ingen hejd på infallen och det sänker kvaliteten.

Prüf är inget dåligt band. De kan säkerligen charma publiken på pubarna hemma i Springfield och skaffa sig en modest liten karriär på hemlandets bakgator. Men där går gränsen och det är vad de bör nöja sig med. Att söka engagemang och uppskattning i Europa känns mest bara dödfött.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner