Joyzine.se


Recension - Skiva

Josiah
No Time, 2007
Skivbolag: Elektrohasch
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-05
Hemsida: www.josiahrock.co.uk

Musiker som tycker att det är alldeles för roligt att spela sina instrument är sällan dem som skriver de bästa låtarna. Nu syftar jag inte på Yngwie Malmsten-miffon som älskar att visa upp sin tekniska skicklighet i dödligt tråkiga onaniorgier, utan musiker som entusiastiskt och ärligt brinner för sina instrument. Snubbar som tycker att det är så infernaliskt roligt att spela att de vill vända och vrida på alla sina infall och verkligen pröva sina vingar. Sådana snubbar som Josiah.

Trion hade kunnat vara helt fantastisk om de nöjt sig med att vara det svängiga rockband som lagt grunden till ”No Time”. Inledande Looking at the mountain är en svängig liten sak som gränsar till stonerrock och det är inledningsvis inget snack om att Josiah är en grupp att på allvar njuta av. Tyvärr njuter gruppen alldeles för mycket av att spela och slösar ingen tid på att reflektera.

Istället går de på upptäcktsfärd över sina instrument och slösar inte en sekund i sitt entusiastiska utforskande av sin musikalitet. Det blir djupa 70-talsblickar a la Black Sabbath av det, trion undersöker Led Zeppelins stuns, nosar på det progressivas bana och hänger sig åt gubbrock. Nyfikenheten och upptäckarlustan hörs tydligt på ”No Time”, det är genuin rockglädje, men självklart blir det för mycket.

Jag hade velat höra ett Josiah som matade vrålsvängig rock hela tiden. Det finns alldeles för många band som med ett barns iver utforskar varje vrå av sin musikaliska genre. Inget av dem lyckas vara jätteengagerande. Josiah går samma öde till mötes. ”No Time” är stundtals bländande, stundtals alldeles för mycket over the top.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner