Joyzine.se


Recension - Skiva

Twinflower Band
Turn My Blame to Gold, 2011
Skivbolag: Peace & Love Artists
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-20
Hemsida: myspace.com/twinflowerband

I vissa stunder slår det över för Twinflower Band. Då hittar jag snarare antydningar till soundet från typiskt patriotiska melodier som The Star-Spangled Banner, God Bless America eller kanske rent av Take Me Out To The Ball Game än kopplingar till americana. Det är egentligen inget fel med det, men det klär inte i det här bandets sound.

Idén är nämligen att blanda americana med pop och när de verkligen lyckas med det, när det låter som att låtarna framförs från gungstolarna på verandan med någon tvättbräderaspande gök i bakgrunden, då är det riktigt bra. Ett John Lennon-piano kan gå alldeles utmärkt ihop med typisk sydstatskänsla, det är helt uppenbart när man lyssnar på ”Turn My Blame To Gold”.

Den största styrkan finns dock i rösten hos Linnea Dixgård (jag behöver knappast nämna vilken hemorten är, vem som är hennes bror och vilket rockband han i sin tur titulerar sig medlem i va?). Hon sjunger klart och med väldigt mycket känsla. De lyfter flera av de bitar som annars förmodligen hade känts lite tama.

Kombinationen americana med stiliga popmelodier går hem, visst är det så. Men intentionen faller ändå lite längs vägen. Jag kan tycka att det känns lite halvfärdigt på vissa ställen. Till exempel när de omnämnda tendenserna att ramla in i lite mer hejarklackssound tillåts ta över handen. Men Twinflower Band är utan tvekan något att hålla ögonen på för framtida stordåd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner