Joyzine.se


Recension - Skiva

Nomad
Transmigration Of Consciousness, 2011
Skivbolag: Witching Hour
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-15
Hemsida: www.nomad-band.com

Jag skulle tro att det ligger någon form av koncept bakom helheten på ”Transmigration Of Consciousness”. Det ursnygga omslaget och faktumet att det klämts in länkande bryggor (klatschigt döpta till ”intro”) mellan samtliga spår skvallrar om att det borde vara så. Men precis som så många andra halvdana europeiska bolag skickar Witching Hour inte med annan information än ”1994 bildades Nomad, sen bytte de gitarrist, sen spelade de in en ny demo...”.

Och så undrar folk varför branschen går dåligt? Att driva ett skivbolag handlar inte bara om att kunna få ner musik på plast, det handlar om att kunna marknadsföra den och lyfta fram den på ett intelligent sätt också, något majoriteten av alla metalbolag uppenbarligen har sinnessjukt svårt för. Jag blir bara mer och mer trött på det för varje år som går...

Men nå väl, att några inkompetenta klåpare till polacker ger ut skivan ska inte behöva gå ut över likaledes polska Nomad och bedömningen av deras musik. Den här skivan har nämligen flera fördelar. Just likt landsmännen Vader och Behemoth opererar Nomad i en hemtam death metal-genre. Skillnaden ligger i att de rör sig framåt i betydligt gemytligare mak.

Musiken släpar sig fram och bygger mer på att skapa stämningar än någon form av teknisk briljans. Det vilar en ganska elak vibb över hela kalaset utan att black metal-flörtarna för den sakens skull är särskilt många. Brygden är svärtad och därmed ganska intressant.

Att låtarna, med intron eller utan, låter lite för lika varandra för att ”Transmigration Of Consciousness” ska framstå som något annat än en stor matta, eller kaka av ljud är dock ett faktum. Men det fyller ju sitt syfte om det finns ett koncept bakom det hela. Det hade ju funnits en poäng för Witching Hour att i så fall upplysa oss om detta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalarrangörerna reflekterar
Crash Nomada
Crash Nomada (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner