Joyzine.se


Recension - Skiva

My Morning Jacket
Circuital, 2011
Skivbolag: Coop/V2
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-04
Hemsida: www.mymorningjacket.com

Många av låtarna på ”Circuital” hade gjort sig utmärkt som psykedeliska soundtrack till filmer där folk knarkar, super och träffas i stora grupper för att undersöka de dekadenta sidorna av livet. Gärna någon gång under flummigt 60- eller 70-tal. My Morning Jacket trippar nämligen fram i musikaliska landskap som är målande så väl som subtila.

Detta, bandets sjätte album, lyckas vara så väl retro som psykedeliskt utan att det slår över och blir utstuderat. Till lunkande rytmer breder de ut snygga melodier och kryddar med körarrangemang som är riktigt snygga (Holdin On To Black Metal blir snabbt en favorit). Det är avslappnande och genast tilltalande.

Möjligen är det dock så att bandets indierock blir lite väl laidback stundtals. Så där så att den hade gjort sig utomordentligt i ett 30 sekundersklipp någonstans i en film, men att det i fullständigt format blir lite enformigt. Den känslan kommer över mig ibland. Andra gånger jag lyssnar gör den det inte.

Hur som helst kan vi konstatera att ”Circuital” är en skiva väl värd att låna era öron åt när solen börjar gå ner och sommarnattens hemligheter ligger dolda där någonstans framför er.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner