Joyzine.se


Recension - Skiva

Pompei Nights
Midnight Mistress (CDs), 2011
Skivbolag: Street Symphonies
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-05-06
Hemsida: myspace.com/pompeinights

Det verkar som att ”New wave of Swedish sleaze”-vågen aldrig ebbar ut, då det ständigt dyker upp nya unga bandanaklädda stjärnskott som upptäckt hur sjukt bra hårdrocken lät anno 1987 och att det passar att återlansera den i det nya millenniet. Stockholmska Pompei Nights är det senaste tillskottet till genren, som vid det här laget är mer än lovligt urmjölkad.

Denna aptitretare inför den stundande fullängdaren innehåller Midnight Mistress och I want it, två låtar med lagom-rebellisk attityd och snyggt producerade av Crashdïets strängbändare Martin Sweet (paradoxalt nog med råare sound än producentens numera hemskt slätstrukna huvudband). Titellåtens riff-refräng påminner om Ratt under deras klassiska tid och andralåten har skönt dunkade trummor. Sångaren Joey Edens röst bär likheter med Ward från Karlstad-glamisarna Mamakin; hes whiskeyröst och tack och lov utan försök till wannabe-falsett.

Pompei Nights har knappast uppfunnit hjulet med denna promo-CD, men det är klart godkänd festmusik och gör mig nyfiken på fullängdsskivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner