Joyzine.se


Recension - Skiva

Illdisposed
There is light (but it’s not for me), 2011
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-10
Hemsida: www.illdisposed.dk

Danska Illdisposed firar 20 år som dödsmanglare och man gör det genom att tryggt och praktiskt mala på i gamla hjulspår.

Har man en gång bekantat sig med gruppens tunga sound och Bo Summers karakteristiska hundsång är det svårt att ta fel på det när man hör det och ”There is light (but it's not for me)” är naturligtvis inget undantag. Den här kroniskt festande samlingen latmaskar har knappast slagit knut på sig själva för att fira sitt jubileum utan gör det man känner sig hemtama med helt enkelt.

Följaktligen är det en platta med en lagom dos hörvärd, modern death metal där elektroniken kanske fått en aningen mer framträdande roll än tidigare. Men de där riktigt minnesvärda låtarna lyser med sin frånvaro. Någon uppvisning i klass med diskografins finaste verk ”1-800 Vindication” och ”Burn Me Wicked” är det då verkligen inte. Snarare slentriansmatter av klassiskt virke.

Samtidigt är det svårt att vara för hård. Illdisposed gör vad som kan förväntas och är fortfarande ett klart trevligt band att bekanta sig med. Det tror jag räcker för danskarna och det räcker absolut för mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Illdisposed (2008-01-01)
Illdisposed (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner