Joyzine.se


Recension - Skiva

Electric Boys
And Them Boys Done Swang, 2011
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-06
Hemsida: www.electricboys.com

Jag vet vad ni tänker, en ny platta med Electric Boys 2011? Det känns väl bara så där halvfräscht. Jag tänkte precis likadant själv om orkestern som inte släppt något nytt material sedan 1994 då bandet vars främste frontkämpe alltid varit Conny Bloom också upplöstes.

Men ta det nu lite lugnt. Att ge ”And Them Boys Done Swang” en chans kan visa sig bli riktigt lyckat. För nog för att bandet är gammalt som gatan, medlemmarna åldringar som en gång i tiden ville kalla sin musik för något med både funk och rock i titeln och att återföreningar oftast leder till grova besvikelser...det här är inte så tokigt alls.

Electric Boys anno 2011 är mer av ett konsekvent och väldigt svängigt rockband. ”And Them Boys Done Swang” bjuder på en hel uppsjö av liveorienterade låtar som det är enkelt att stampa takten till. Det låter inte alls så gubbigt och daterat som det var befogat att tro på förhand. Musikstilen i sig skvallrar givetvis om att det inte är en orkester som bildats på den här sidan millenniet, men Electric Boys gjuter liv i musiken och får den att låta riktigt vital.

Sen kan man ha åsikter om att Put Your Arms Around Me är nästan löjligt lik Ain't No Mountain High Enough (hitlåten som spelades in av så väl Marvin Gaye som Diana Ross ni vet) och att en av bilderna i konvolutet är photoshopad på ett jättemärkligt vis så att det ser ut som att gitarristen Franco Santunione står och tar trummisen Niclas Sigevall på kuken. Men det är en helt annan historia.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hanoi Rocks

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner