Joyzine.se


Recension - Skiva

Märvel
Warhawks of War, 2011
Skivbolag: Killer Cobra Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-01
Hemsida: www.marveltheband.com

Linköpings superhjältekollektiv Märvel har kommit så långt som till ett tredje albumsläpp och nu börjar det faktiskt likna något. I begynnelsen när det var obetydliga singlar som gällde kunde powertrion blixtra till väldeliga för att i samband med nästa släpp vara sövande tråkiga. Med ”Warhawks of War” har de slutligen hittat en jämn och stabil nivå.

Att inte dra upp The Hellacopters som referens i det här sammanhanget vore väldigt märkligt. Dels för att ex-medlemmarna Dregen och Strängen gästar plattan, dels för att Märvel saluför precis samma typ av rock'n'roll som den numera hädangångna orkestern. Det är melodidrivet och gitarrbaserat på ett tjusigt sätt och östgötarna hittar fram till flera riktigt stiliga refränger. Kanske är Märvel på sina håll aningen tyngre än vad Nicke Andersson och hans anhang var.

Har man sagt så mycket har man egentligen sammanfattat precis vad ”Warhawks of War” handlar om. Märvel revolutionerar ingen musikalisk verklighet, men bjuder på rockmusik som det är lätt att tycka om och som är kvalitativ genom hela skivan. Här finns inga kompositioner som faller ur ramen så att säga. Hantverket är jämnt och professionellt och det enda som man egentligen kan klaga på är att närmare 50 minuter av den här rockmusiken blir i mastigaste laget. Kanske borde Märvel nu när de hittat en stabil nivå ha satsat på en aningen mer explosiv inspelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner