Joyzine.se


Recension - Skiva

Birgit Bidder
The Life Home, 2011
Skivbolag: Kerstin Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-30
Hemsida: www.birgitbidder.com

Men vänta lite här nu, var det inte tänkt att det här debutalbumet skulle komma redan för ett år sedan? Och kom det rent av inte till och med ut då? Jag vill bestämt minnas att jag läste recensioner av ”The Life Home” redan i april förra året.

Resonemanget går kanske som så att lyckas man inte första gången kan man lika gärna göra ett nytt försök. När det nu basuneras ut att det är debutsläpp den 30 mars i år är det fortfarande det egna skivbolaget Kerstin Records som står på etiketten för Anna Åhman, alias Birgit Bidder, men i kulisserna finns storbolagsmuskler från EMI.

Kommer det då att gå vägen den här gången? Ja, det är inte alls omöjligt. Bortser vi från några inte helt lyckade utsvävningar i en dramatisk ljudkuliss där det blir för mycket positivhalande och gospelfäbless står Birgit Bidder för exakt sådan där popmusik som P3-producenterna slentrianspelar för att de inte vet något annat.

Det är både en fördel och en nackdel för Birgit Bidder att ha haft fingrarna i en hel mängd av pop-Sveriges syltburkar. Å ena sidan vet hon precis vilka knappar det ska tryckas på för att gå hem och få fäste i rätt kanaler, å andra sidan gör de avtryck detta satt i hennes sound att hon blir lite ospännande. Det är svensk pop modell A. I de bästa styckena vill säga.

Sångrösten är det inget fel på, den är sval och avståndstagande utan att bli distanserad och avvisande. Det är juste och Birgit Bidder har dessutom svarvat en och annan fin dänga. Singeln Parking Lot Paradise är exempelvis ursnygg. Men räcker det för att lyckas i andra chansen? Den som lever får se.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Thore, 2011-04-05 22:05:16 (82.117.118.213)

För att vara rättvis så måste jag påpeka att om ett planerat skivsläpp inte blir av , så innebär det ju att det blir en uppskjutning. eller är det kanske singeln som släpptes digitalt på Itunes som du tänkte på ?

Evelina, 2011-04-02 20:19:37 (83.251.87.35)

Sjukt tråkigt med opålästa recensenter. Syltburkarna var antagligen inte med i bilden varken när låtarna för fyra år sedan skrevs, eller två år efter det när de spelades in. Jag försökte få tag på skivan efter en spelning förra året vilket visade sig vara omöjligt i och med att den inte var släppt än. Skivsläppet var 30de mars. I år. Hepp.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner