Joyzine.se


Recension - Skiva

Katharina Nuttall
Turn Me On, 2011
Skivbolag: Novoton
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-21
Hemsida: www.katharinanuttall.com

Vid en ytlig lyssning kan Katharina Nuttall framstå som aningen blasé och ointresserad. Så låter det i vissa låtar fortsatt efter tjugo, trettio lyssningar, men inte om man betraktar helheten. Sångerskan angriper nämligen sina kompositioner på ett svalt lite avmätt sätt som skänker ett djup. Inte helt enkelt att ta till sig, men väldigt snyggt när man väl fått grepp om det.

Som lyssnare hade jag dock gärna sett att hon vågat ta ut svängarna lite mer både låt- och produktionsmässigt. Jag är inte dummare än att jag förstår poängen med den nakna inramningen, den suggestiva känslan och det smygande mörkret, men det leder till att det känns som att något fattas. Riktigt snygga melodislingor lämnas hängande i luften när den ihåliga produktionen inte förmår plocka upp dem. Det krävs tålamod och åter tålamod för att tränga in i materialet på ”Turn Me On”.

Katharina Nuttalls tredje egna soloskiva är med andra ord ingen lätt liten bit att sätta tänderna i. Högtidsstunder (covern på Depeche Modes Stripped är magnifik) blandas med lågvattenmärken när rocktjejen experimenterar. Det suggestiva har dock hela tiden överhanden och trots att vi snackar rock blir tempot aldrig mer än släpigt.

Utmanande, men aldrig helt imponerande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner