Joyzine.se


Recension - Demo

Lovisa Lindström
Something’s Been Missing EP
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2011-03-19
Hemsida: myspace.com/lovisalindstrom

När jag tänker på musikprojekt i kombination med utbildning, får jag flashbacks av hur en långt ifrån överbegåvad högstadieklass skriver och sätter upp en egen musikal. Eller kabaré som det skulle heta. Inte alls dåligt, men heller inte särskilt bra. Anledningen till detta minne just nu är att Lovisa Lindström också släppt ett kombinerat musik- och utbildningsprojekt. Dock på en högre nivå, där ”Something’s Been Missing EP” gjordes inom ramarna för hennes folkhögskolestudier. Ett årslångt projekt, där Lovisa gjort det mesta på egen hand.

Direkt i det inledande titelspåret slår det mig hur proffsigt det låter. Det är en poplåt som sätter sig direkt med ett enkelt riff, fina gitarr- och pianoslingor och framför allt en refräng som lyfter ordentligt. Dessutom är produktionen riktigt stabil. Jag vill gärna dra paralleller till Annika Norlins Hello Saferide, inte bara för att Lovisa Lindström också ursprungligen kommer från Östersund utan för att musiken har vissa beröringspunkter.

Men kanske är Anna Ternheim en mer rättvis referens. Ömsom avskalad, ömsom storslagen, singer/songwriter-pop. En särpräglad, egen röst med mycket känsla och fina texter. De senare kunde dock vara mer konkreta och mindre fluffiga, det hade klätt låtarna bättre. Samtliga låtar har kvaliteter med starka refränger, men favoriten blir ändå avslutande Somehow this must be ok med just den drömska, vackert skrivna, pianobaserade refrängen.

”Something’s Been Missing EP” är en riktigt lovande debut och jag hoppas att få höra mer material från Lovisa Lindström. På en växande scen av kvinnliga soloartister, finns det definitivt en stol med hennes namn på. Det jag saknar är att hon tog ut svängarna mer och berättade tydligare historier. Men jag gillar den här skivan och får jag hoppas ytterligare, så signar ett skivbolag henne å det snaraste. Det hade jag gjort.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner