Joyzine.se


Recension - Skiva

I Love You Baby!
Mondegreen, 2005
Skivbolag: Trewetha Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-20
Hemsida: www.iloveyoubaby.se

Antagligen är det bara jag som har en ganska märklig associationsförmåga, men skivtiteln ”Mondegreen” får mig att tänka på dimmiga, tyska bakgator, regn, kyla och en bitsk råhet. Allt i ett ogästvänligt asfaltsghetto. Det är inte alls så plattan i själva verket låter. Visst finns det en viss kyla och trasighet över musiken, men lika ofta är det ganska gulligt.

I Love You Baby! söker ett någorlunda ruffigt uttryck, det förstår jag mycket väl. Men jag är inte helt säker på att de lyckas fullt ut. Dess synthpop tenderar att bli lite väl hemtrevlig på sina ställen, utan att bli tuggummikäck bör tilläggas. Vare sig intentionen att blanda och ge fanns där eller inte är albumet till större delen lyckat.

”Mondegreen” låter väldigt mycket The Knife, det går inte att komma ifrån, men här finns även Kraftwerks kantiga maskinpark och ett discogung som jag närmast härleder till Apollo 440. Vägran att fastna på samma ställe är glädjande. Kulmen nås i uppnosiga Underground. En starkt The Knife-minnande låt som bärs upp av ljudeffekter a la Air och tro det eller ej, en synthmatta som doftar av 90-talets eurodisco.

Problemet för I Love You Baby! är att de inte har tolv fullfjädrade låtar, vilket innebär att ”Mondegreen” i längden blir lite trist. Rent av enformig. Jag vet att band hatar att få höra det, men i små doser fungerar musiken utmärkt. Tyvärr tror jag att det är ett karaktärsdrag som oftast gäller för den här genren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner