Joyzine.se


Recension - Skiva

Plector
Dark & Spiteful, 2011
Skivbolag: Discouraged Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-01
Hemsida: www.plector.se

- Det riktigt sprutar metal, sa en av Nifelheim-bröderna någon gång i något sammanhang som jag inte kan minnas hur ivrigt jag ens försöker.

Men det spelar mindre roll, det är nämligen ett citat som fungerar alldeles utomordentligt (kanske rent av bättre?) när det är taget helt ur sitt sammanhang. Den här gången väljer jag att applicera det på Umeås Plector. För det riktigt sprutar metal när de här herrarna gör sitt bästa för att klämma fram så mycket hård musik de bara kan.

Det är faktiskt på gränsen att Plector tar i så de förtar sig när gutturalt brummande death metal fightas om utrymmet med renodlad Slayer-thrash. De vill så mycket, de vill så hårt och de vill så mangligt att det nästan blir parodiskt bitvis. Men för den sakens skull är det inte dåligt.

Jo, jag vill anmärka på att produktionen inte gör de thrashigaste bitarna av ”Dark & Spiteful” rättvisa, Det blir lite för tunt. Samtidigt innebär envisheten att verkligen spruta metal att det där med låtskrivande hamnat i andra rummet. Den här debutplattan dignar inte direkt av hits.

Däremot är det stabilt mangel som bjuds och det är aldrig tråkigt att lyssna till Plector. Även om de kanske inte är det första metalbandet på agendan som jag skulle rekommendera till törstande metalkamrater.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Discouraged Fest
Plector (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner