Joyzine.se


Recension - Skiva

Scarpoint
The Mask Of Sanity, 2011
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-27
Hemsida: www.scarpoint.com

När debuten kom för några år sedan klassades huvudstadens Scarpoint som en pigg uppstickare på en annars allt mer stereotyp scen. När det efter många om och men nu blivit dags för en uppföljare har gruppen tyvärr fallit ner från piedestalen och blivit en del av den där stereotypa massan.

Inte för att på något sätt förringa det gruppen gör. ”The Mask Of Sanity” är pigg och stenhård modern metal där kopplingar görs så väl till thrash som till melodiösare metal. Här kan dras paralleller till så väl Transport League som Sepultura eller i vissa partier rent av Slipknot. Men det är som att plattan aldrig riktigt får liv.

För där stuket är hårt och skickligt utfört är känslan samtidigt den att riktig spets saknas. Scarpoint manglar helt enkelt väldigt kompetent, men lite tråkigt. På ett intensivt sätt utan att det bränner till.

Kompositionerna är lite för alldagliga och ljudbilden kanske lite för stel för att man ska kunna säga att Scarpoint tagit ett steg framåt snarare än bakåt. Helt okej metalunderhållning, men inget att lägga på minnet således.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Scarpoint (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner