Joyzine.se


Recension - Demo

Outtrigger
Untestified Revolution
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-26
Hemsida: myspace.com/outtriggerband

Fick jag bara ge ett enda råd till unga Outtrigger skulle det vara, sluta låtsas som att ni är något originellt. ”Innovativ popmetal”, hör ni inte själva hur tramsigt det låter när musiken som sådan har släktskap med en hel uppsjö av grupper som redan tragglar inom den nisch som ni nu pinkat in? Skippa försöken att beskriva och få något ooriginellt att verka vara originellt och fokusera istället på det ni är bra på – att skapa musik. Sen sköter lyssnarna själva resten, jag lovar.

Särskilt mycket mer råd än så tror jag nämligen inte att Outtrigger behöver. Rent musikaliskt är de på rätt spår. ”Untestified Revolution” låter proffsigt. Ungtupparna är skickliga med sina instrument och rent låtskrivarmässigt tycks de ha hajat grejen med lättillgänglig metal även om det är självklart att de i sin unga karriär inte hunnit skriva sina tuffaste låtar ännu.

Rent genremässigt kan det bli svårt att slå sig fram, tillrättalagd metal med fagra refränger (tänk Killswitch Engage) är ju en genre som är ganska trångbodd minst sagt. Men Outtrigger tycks inte bara lita till turen utan verkar vara beredda att jobba hårt för sin framgång. Det är inte helt otroligt att de når den tillslut. De har melodiösa poänger och även en del riktigt skönt rens som gör det befogat med en optimistisk framtidstro.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner