Joyzine.se


Recension - Demo

Body Horror
Shock Chew Choke EP
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-06
Hemsida: myspace.com/bodyho

Galna Body Horror kallar sig för ett queerfeministiskt pojkband och säger själva att de framför tuggumminoisepop. Jag antar att det ligger någonting i det. Från läppstiftet och den eregerade penisatrappen i konvolutet till de galet uppskruvade låtarna någonstans mittemellan Melody Club och synthscenen finns den gemensamma nämnaren.

Hade det inte varit för att låtmaterialet inte är jättestarkt och att Tomas Gunnarsson är en ganska begränsad sångare hade jag dyrkat den här trion. Prylen är nämligen alldeles förtrollande. Ettrig popmusik med klistriga körer och keyboardspelade melodislingor som verkligen tränger sig på kan verkligen få ett dansgolv att vakna. De inledande tonerna i Dolly Needs får det att spritta i benen.

Body Horror är ett typiskt sådant där band som man ska festa till. De är lite underfundigt humoristiska och framför musik som det är lätt att sjunga med till även om man inte kan texten. Enkelt, men utan att vara banalt. I framtiden hoppas vi bara på att trion börjar skriva lite starkare låtar och det här kommer bli något som garanterat spelas på alla fester som vill ge intrycket av att vara i alla fall lite fancy.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner