Joyzine.se


Recension - Skiva

General Chaos
Calamity Circus, 2010
Skivbolag: Cyclone Empire
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-29
Hemsida: myspace.com/generalchaostheband

Svettigt dundrande rock'n'roll-metal har visat sig vara framgångsrik förr och jag ser ingen anledning till att den inte skulle bli det för kompetenta tyskarna i General Chaos som debuterar med ”Calamity Chaos”.

Det där med debutanter ska ni emellertid ta med en nypa salt. Kärnan av den här gruppen utgörs nämligen av ett par herrar som ingick i dödsmetallensemblen Dew-Scented som släppte några justa plattor genom Nuclear Blast under tjugohundratalets första hälft. På sätt och vis inleder de där de slutade med sin förra grupp. I mustig dödsmetall som de sedan snabbt för in i ett mer rock'n'roll-betonat sammanhang. Referenser som Entombed och Pantera hinner dyka upp flera gånger innan tyskarna slutligen landar ganska nära ett av Phil Anselmos andra band: Superjoint Ritual.

”Calamity Circus” är föredömligt tung och bjuder på tillräckligt mycket ökengroove för att även en publik som vanligtvis inte bemödar sig med att se åt death metal kan komma att bli intresserad. Det är potent och välspelat, men möjligen lite jämntjockt.

Hur som helst, ganska kul förströelse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner