Joyzine.se


Recension - Skiva

Korova Station
Lo-fi Sampler, 2010
Skivbolag: Voilum Productions
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-01-11
Hemsida: myspace.com/korovastation

Korova Station är medlemmar från spillror av band som Ellis the Vacuumchild, U.D.D.U.P., The Flue och Tubular Bells. Bandet bildades 2007 och har sedan dess försökt slå sig fram inom noicerock-genren.

”Lo-fi Sampler” är en demo med skev, melodiös pop/punk som ibland drar lika mycket åt Arctic Monkeys-hållet som åt ett litet lugnare och mindre utflippat The Hives. Det verkar tyvärr som att Korova Station skulle behöva en dos av Fagersta-bandets utflippade spelsätt för att hålla hela vägen. De två inledande spåren är lite för återhållsamma och nästan lite tråkiga. Men sedan kommer det tredje spåret Kniven och då får man en skymt av hur bra Korova Station kan vara är när de väl släpper tyglarna och skenar iväg.

Visst är det lite fy och skam att det klart bästa spåret på demon ska vara en remix? För det är på just remixen av Come On Come On som allting händer och det är även där som alla bitarna faller på plats. Av någon outgrundlig anledning verkar de inte lika återhållsamma längre och det känns som det här soundet har lättare för att hitta ut.

På bandets myspace-sida skriver de att deras mål för stunden är att nå ut med sin musik genom liveuppträdande. Lite väl kortsiktigt kanske. Alltså att ödsla allt krut på framträdanden istället för oslagbara inspelningar. För vad ska alla nyvunna fans lyssna på när lamporna har slocknat och förstärkarna stängts av?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Korova Station ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner