Joyzine.se


Recension - Demo

Korova Station
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-02-25
Hemsida: myspace.com/korovastation

Ungdomarna har skaffat sig manager och ett sound som låter genomtänkt och professionellt, nu är det bara resten som saknas.

Korova Station är en trio som uppenbarligen vet hur man lånar med måtta. De tre spår som kan höras på den här demoinspelningen saknar i mångt och mycket egen identitet, men lånen och efterapningarna är inte så uppenbart stappliga att det blir irriterande. Gruppen landar någonstans mittemellan ett melodiösare The Hives och alla de hypade rockgäng, från Franz Ferdinand till Artctic Monkeys, som översvämmat världens scener de senaste åren. Med andra ord snackar vi om ett sound som ligger i tiden och med potential att attrahera en stor lyssnarskara.

Men det är mycket som saknas för att Korova Station ska bli ett namn på allas läppar. Framförallt intensitet i själva framförandet. Det finns en viss potential i gruppens låtar, men de lirar dem alldeles för återhållsamt och utan, som det låter, riktigt självförtroende. De innebär att potentiella energipiller blir segdragna transportsträckor och att ynglingarna inte lyckas förmedla den känsla som de söker. Jag vill höra mer jävlar anamma från den här orkestern innan jag höjer dem till skyarna.

Återstår väl att se om det är något de är kapabla att uppnå eller om de tre spåren på den här demon är en maxgräns för Korova Station. I så fall räcker deras prestation inte längre än till ett sådant där band som man hör, tycker är helt okej och sen aldrig ägnar en ytterligare tanke i hela sitt liv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Korova Station (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Mattias - Korova Station, 2010-02-26 13:17:07 (195.67.8.210)

Ha ha... Skön recension! Yeah! Fett!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner