Joyzine.se


Recension - Skiva

Another Nations National Anthem
Conscious Castle (ep), 2010
Skivbolag: Red Lemon Art
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-02
Hemsida: www.anothernationsnationalanthem.com

”Conscious Castle” är ett konceptverk. Den som vill kan gräva ner sig i ett aningen pretentiöst tema där samhällets omstrukturering och de gamla klassiska byråkraternas positionering i denna spelar en avgörande roll. Det blir snabbt ganska snårigt bland svåra ord och en uppblåst attityd. Förmodligen ett snilledrag för att stå ut i konkurrensen.

Vill ni förkovra er djupare, gör så, men de flesta av er får nog ut mest av Another Nations National Anthem genom att helt och hållet strunta i konceptet och istället fokusera fullt ut på musiken. Där har den debuterande gruppen flera fördelar.

Drömsk indierock kan ha flera olika skepnader, det visar Another Nations National Anthem här utan att det på något sätt känns spretigt. Rockigare material trängs med bitar där bandet tycks sträva mer emot en José Gonzales-atmosfär. Allt är väldigt välproducerat och de gitarrdimmor som läggs ut passar faktiskt riktigt väl in i den naturromantiska beskrivning som just som byråkrater finns omkring bandet.

Idén om Another Nations National Anthem är emellertid fortfarande lite roligare än vad ”Conscious Castle” lyckas vara. Den är behaglig och snygg, men saknar det riktigt vassa låtmaterialet. Det som får mig att minnas dem för annat än den där pretentiösa berättelsen som omgärdade alltihop. Men det kanske kommer med tiden, jag tycker mig höra tydlig potential.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner