Joyzine.se


Recension - Skiva

Lars Anders Johansson
Budoarstämning, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-30
Hemsida: www.larsandersjohansson.se

Lars Anders Johansson inleder sitt tredje soloalbum med ett riktigt magplask. Stora fiskar är tänkt att vara någon form av ironisk skildring av musikscenen på en liten ort, men blir mest ytterligare ett plumpt inlägg i debatten om hur dumma och obegåvade recensenter är. En vanlig missuppfattning hos självgoda aktörer som inte begripit sig på samspelet artist och journalist emellan.

Men det där är förmodligen ett olyckligt (och medvetet?) klavertramp. I övrigt är Andersson nämligen ganska klarsynt när han skildrar världen ur fotbollssupporterns ögon eller kritiserar det övervakningssamhälle som växer sig allt starkare. ”Budoarstämning” är en samling visor som bär spår av så väl pop som folkmusik.

Jag diggade Roger Karlsson ganska skarpt för ett gäng år sedan och Johansson har en röst och ett sätt att sjunga som påminner en hel del om denne Karlsson. Med den skillnaden att Johansson är lite mindre punk (även om det är precis vad man försöker påskina att han är i pressreleasen) och sjunger lite mer tonsäkert.

”Budoarstämning” är trivsam. Inget världsomvälvande, upprörande eller ögonöppnande, men ändå inte oävet. Några kvällar i Johanssons sällskap skadar definitivt inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner