Joyzine.se


Recension - Skiva

Von Benzo
S/t, 2010
Skivbolag: Orange Haze Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-14
Hemsida: www.vonbenzo.com

Man är inte dumma uppe på Sound Pollution. När den här skivan med Helsingborgsrockande Von Benzo första gången släpptes för över ett år sedan gick den tämligen obemärkt förbi och har så gjort sedan dess. Men när det stod klart att sångaren Jay Smith var bland de tio finalisterna i tevespektaklet Idol tvekade man inte att skrida till verket.

”Von Benzo” prånglades ut till press och skivhandlare igen och plötsligt började den sälja ordentligt. Ingenting är så effektiv marknadsföring som att synas i teve.

Att helsingborgarna dessutom spelar en muskulös men ändå väldigt melodiös variant av hårdrock gör att det finns stor försäljningspotential för det här verket. Att femton låtar är lite för många och att det klämts in lite för mycket utfyllnad mellan lysande nummer som And the dead said no och Bad father, bad son spelar inte så stor roll i det här fallet. Tilltalet är direkt och Jay Smith sjunger riktigt bra.

Att mr Smith skulle gå och vinna hela spektaklet var det väl däremot ingen som riktigt väntade sig. Det kommer förstås att ställa till problem i och med att Sony Music vill ha ensamrätt på sin framvaskade guldklimp. Det ingår ju liksom i hela Idol-konceptet. Därför ska det bli väldigt spännande att följa hur saker och ting kommer utveckla sig. På vägen fram till Globen-finalen var Smiths Idol-deltagande enbart av godo för Von Benzo. I fortsättningen får vi se om deras popularitet fortsatt ökar eller om sångaren rent av blir tvungen att hoppa av och därmed lämnar sitt gamla band i glömska.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner