Joyzine.se


Recension - Skiva

Malena Ernman
Santa Lucia – En klassisk jul, 2010
Skivbolag: Roxy Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-13
Hemsida: www.malenaernman.com

Jag vet inte om jag ska gå så långt som att påstå att det infinner sig någon form av julstämning när jag umgås med ”Santa Lucia – En klassisk jul”, men stämningsfullt är det. Snarare handlar det då om någon form av sakral känsla som infinner sig när Malena Ernman öppnar sin skolade strupe och i samklang med Stockholms Sinfonietta och Gustav Sjökvitsts Kammarkör tolkar ett gäng klassiska julmelodier.

Opera kan vara svårt att ta till sig för många, men Malena Ernman har ju på senare år hittat en gyllene medelväg där operan tagit ett steg in i den mer mainstream-förankrade scenen och den här skivan kan lätt räknas in i den traditionen. Ernmans sång är förstås högtravande och känslofylld, men samtidigt görs inte julsångerna till den våldsammaste opera. Vilket är skönt.

Det infinner sig ett lugn när den här skivan snurrar och då är det kanske sak samma om julstämningen kommer krypande eller inte. Tjusiga melodier som Pie Jesu och Betlehems stjärna funkar lika bra till julklappsöppnandet som när man ska somna in på julaftonskvällen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner