Joyzine.se


Recension - Skiva

The Resonance
Introspection, 2010
Skivbolag: Sound And Vision Unit
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-29
Hemsida: www.theresonance.se

Styrkan sitter alltså i namnet. I våras beskrev jag den här gruppen, som då kallade sig Tvivelfront, och tyckte väl kort och gott att det mesta var väldigt dåligt. Det blev en etta i betyg och anmärkningar på allt från produktion, till musikerskap och låtmaterial. Nu har det gått ett halvår och gruppen har valt att byta namn till The Resonance. Plötsligt låter allt våldsamt mycket bättre.

Visst, vill man vara riktigt petig kan man anmärka på att det spelmässigt fortfarande är ganska vingligt. Men istället för att framstå som en nackdel är det här något som The Resonance kan dra nytta utav. Det hjälper på ett utsökt sätt till att skapa en viss stämning.

”Introspection” behöver nämligen stämning för att kunna fungera. Det handlar om mörk rockmusik med typisk new wave-touch som mår bra av att vara lite avig. Det låter retro, det låter dekadent och det låter framförallt som att The Resonance lider för konsten när gitarrerna gnisslar och sången brister. Det råder inga som helst tvivel om att herrarna bakom nu fått ordning på sin formula och faktiskt börjat komponera material som passar stilen som hand i handske.

Att den här skivan kanske inte är helt livskraftig i det långa loppet väljer jag gärna att bortse ifrån när jag blir så här positivt överraskad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner