Joyzine.se


Recension - Skiva

Jimmy Gnecco
The Heart, 2010
Skivbolag: ADA
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-13
Hemsida: www.jimmygnecco.com

Efter en barndom dedicerad till gymnastik och BMX och många år i på våra breddgrader inte helt välkända rockbandet Ours har det tillslut blivit dags för ett soloalbum från Jimmy Gnecco. Ett album som snubben, som kanske mest är känd för att han anklagades för att ha plagierat polaren Jeff Buckleys pryl efter dennes förtidiga frånfälle, tillägnar sin mor och där han besjunger sin barndom med ett nostalgiskt skimmer.

Gnecco har en tilltalande röst och klarar att använda den i flera olika lägen. Att han med sin falsett en gång i tiden pekades ut som en Buckley-imitatör är kanske inte så konstigt, men i mina öron ligger han närmare vår svenska motsvarighet Moto Boy. Sättet att ladda den ljusa rösten med känslor är precis densamma de två herrarna emellan.

Samtidigt har Gnecco ett mörkare register där han pendlar mellan Ron Sexsmith och Rufus Wainwrights ruffigare stunder. Rösten är utan någon som helst tvekan Gneccos största tillgång på ”The Heart”.

För trots riktigt starka nummer som Gravity, Bring You Home och snudd på mästerliga These Are My Hands är alltför många av de femton melodierna parenteser. Jimmy Gnecco laddar dem med beundransvärd känsla och integritet, men de får ändå aldrig riktigt det liv som man kanske hade önskat.

”The Heart” är en bitterljuv skiva med mycket känsla. Ett verk som visar att Jimmy Gnecco är så mycket mer än en man som försöker apa efter sina döda kompisar. Men jag nöjer mig nog ändå med att samla de finaste stunderna i en Spotify-playlist.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner