Joyzine.se


Recension - Skiva

Tystnad
S/t, 2010
Skivbolag: Groover Recordings
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-10-27
Hemsida: myspace.com/tystnadmusik

Tystnad är Andreas Alfredsson Grube. Kanske mest känd från indiebandet Waver eller som en av kompositörerna till Grotescos mellanaktsunderhållning i Melodifestivalen 2009. Ja, Andreas hade ett finger med i spelet när det gäller Tingeling – låten som under en sådan lång tid plågade Sverige i oändligt många tappningar.

Men det självbetitlade albumet är så långt från Tingeling som man kan komma. Att tankarna nästan automatiskt vandrar vidare till Kent är inte något som förvånar mig det minsta. Det är så det känns skulle mycket väl kunna vara en av Kents B-sidor. ”Tystnad” är ett album som fullkomligt andas vemod och det är inte helt främmande att Eskilstunas stoltheter Kent och vemod väldigt ofta går hand i hand. Men likheterna slutar inte där. Det dämpade och släpiga sättet som Andreas sjunger på är inte helt olikt Jocke Bergs sångstil.

Trots att det är avskalade och enkla låtar är det här verkligen inget album som man sätter på när man behöver muntras upp. Risken är att man totalt gräver ner sig i allt vemod som detta album besitter, för det här är verkligen inte en munter historia. Men det är brutalt ärligt och vackert.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sad Day For Puppets
Årets bästa skivor 2010 enligt Erik Högkvist
Abramis Brama (2005-01-01)
Dom Orena (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner