Joyzine.se


Recension - Skiva

Bedroom Eyes
The Long Wait Champion, 2010
Skivbolag: Border Music
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-10-26
Hemsida: www.bedroomeyes.se

Jag får en sådan där riktigt skön känsla när jag först sätter på ”The Long Wait Champion”. Jag har redan konstaterat att Jonas Jonsson, som ligger bakom projektet Bedroom Eyes, lagt ner sin själ på denna debut. Skivkonvolutet är fyllt med tankeväckande citat, det är snyggt och läskigt sammanhållet. Första spåret (Here's One For You) Underdog är helt i linje med det.

Bedroom Eyes är väldigt indiepopigt. Det är så indiepopigt att man nästan börjar skruva på sig. Visst har man hört det här förut? Vem låter han som? Får man så radikalt följa alla indiepopklyschor på detta sätt?

I tre låtar tillåter man honom. I tre låtar är han fantastisk. Under Manifesto of a Midair Alliance, som är min personliga favorit på plattan, tänker man att fortsätter han bara så här, med egendomliga texter och bubblande produktioner, får han väl vara hur klyschig som helst.

Men det visar sig farligt att tänka. För tre låtar är ungefär vad man tål. Sen tar klyschorna över och det känns som man hör samma spår om och om igen. Ja, det blir faktiskt långtråkigt till sist. Det är synd att skivan inte lyckas leverera hela vägen, det känns som man missar godbitar i låtar som istället snabbt känns förutsägbara. ”The Long Wait Champion” får snarare ses som en aptitretande debut. För Bedroom Eyes har helt klart kvaliteterna att skapa något riktigt starkt - om han bara visste hur han skulle utnyttja dem utan att köra slut på dem.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner