Joyzine.se


Recension - Skiva

MF/MB/
Folded, 2010
Skivbolag: Adrian Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-22
Hemsida: www.thisismfmb.com

Musikaliska mål har skiftats från covers till egenproducerat material och från elektronik till pop. Hemstäder har skiftats från Bollnäs till Malmö och någonstans mellan allt det där har förvirring säkerligen rått minst lika mycket som kreativt konstnärskap. Det är i alla fall det intryck jag får när jag umgås med ”Folded”, debutalbumet från MF/MB/.

Någon hophållen helhet är det nämligen aldrig tal om. Uttrycket är brett och sträcker sig från svajande indiepop till suggestiv The Knife-disco. Att det ryms storslagen arenarock i U2s kölvatten däremellan är minst lika självklart som att alla gränser för vad MF/MB/ egentligen är, är utsuddade.

Spretigheten är däremot inte något negativt. Visst blir det per automatik så att finare stunder blandas med fulare, men det blir aldrig frustrerande att det unga herrskapet inte kan bestämma sig för vad i helvete de sysslar med. Snarare känns det som att de olika uttrycken kompletterar varandra på ett bra sätt, även om jag gärna delar ut ett gult kort för att det här är musikanter som helt uppenbart vill framstå som lite svårare än vad de i själva verket är.

Måste jag välja ser jag ändå allra helst att MF/MB/ håller fast vid sin elektroniska lite mer dansant, discoaktiga sida. Suggestivt pumpande The Window är plattans solklart vassaste spår och spinner gruppen vidare på den tråden är jag övertygad om att de kan åstadkomma stordåd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2013
MF/MB/ (2013-01-01)
MF/MB/ (2013-05-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner