Joyzine.se


Recension - Skiva

Professor Green
Alive Till I'm Dead, 2010
Skivbolag: Virgin
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-26
Hemsida: www.professorgreen.co.uk

Han plockades upp av Mike Skinner (The Streets), är polare med Lily Allen och har en rapstämma inte alls olik Eminems. Det ramar in Professor Green på ett ganska tydligt sätt.

”Alive Till I'm Dead” är i all väsentlighet en hiphop-platta, men med inslag av alla nämnda ovan fastnar Professor Green aldrig i någon allt för tröttsam stereotyp. Han samplar och leker med popscenen på ett intrikat sätt och har ett flyt som engagerar utan att det blir matcholarvigt eller alls särskilt scentypiskt.

Han må rappa som Eminem, med den där nasalt uppkäftiga rösten ni vet, men musikaliskt ligger de ändå inte jättenära varandra. Även om Eminem också haft sina mer eller mindre lyckade flörtar med popscenen. Snarare framstår Professor Green som en poporienterad variant av likaledes brittiska föregångaren Skinner i The Streets. I plattans ljusaste stund, Just Be Good To Green, sjunger Lily Allen dessutom högst passande refrängen.

”Alive Till I'm Dead” är, precis som det mesta inom genren, en lite ojämn skapelse. Men den här uppstickaren visar ändå att det fortfarande finns ett skönt svängrum inom genren och att de som vågar vidga vyerna faktiskt oftast är de som låter roligast.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner