Joyzine.se


Recension - Skiva

Black River
Black'n'roll, 2010
Skivbolag: Mystic Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-15
Hemsida: myspace.com/blackriverpl

Mystic fortsätter sin mission att försöka sprida vassa polska grupper utanför hemlandets gränser. Den här gången är det Black River, med folk från bland annat Behemoth och Dimmu Borgir i uppställningen som står på tur. Och varför inte, det finns klar potential för de här herrarna att lyckas utanför Polen.

Därmed inte sagt att det är särskilt märkvärdigt. Polackerna låter lite som Danzig, lite som Volbeat och Monster Magnet. Då förstår ni att Black River står för tung och groovig rock'n'roll inte helt utan melodier. Sen må det vara hänt att de klätt sina kompositioner i en aningen dräggigare (och det ska föreställa någon form av black?) dräkt och satsar lite mer på smuts än finlir, men mer än rock'n'roll blir det ändå aldrig. Stonergung att festa till.

Jag tycker att det är ganska kul även om jag blir spyfärdig när God Save The Queen kapas i Jumping Queeny Flash. Black Rivers problem är att låtarna inte riktigt sätter sig. Breaking The Wall bär spår av Spiritual Beggars och är riktigt kul, men annars har polackerna lite svårt att verkligen hitta de riktigt givna kompositionerna. Det kan faktiskt framstå som en aning märkligt med tanke på vilket starkt manskap som ändå driver runt bandet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner