Joyzine.se


Recension - Skiva

The Get Up Kids
Simple Sience (ep), 2010
Skivbolag: Hassle Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-22
Hemsida: www.thegetupkids.com

Pekas man ut som delvis ansvariga för 90-talets emocorevåg och har haft anständighet nog att återförenas efter en längre tid i träda är det givet att förväntningarna blir skyhöga bland fans, kritiker, fan och hans moster. Det vilar ett visst tryck på The Get Up Kids inför ”Simple Sience” kan man minst sagt påstå.

Hur bemöter orkestern då det här trycket? Helt okej får man ändå säga. Det är givet redan på förhand att ingen kommer tycka att det är lika bra som klassikern ”Something To Write Home About” oavsett vad orkestern skulle ha klämt ur sig och de tycks agera utifrån detta faktum. Det gamla groll som en gång splittrade manskapet tycks vara ur världen och The Get Up Kids ger ett synnerligen harmoniskt intryck.

”Simple Sience” är en lågmäld, ganska trevande platta där Kansas City-gänget beblandar sig med ett ljudideal som nästan låter Placebo. Your Pretty Pretty Things är en studsig liten bit där punkig attityd strålar samman med gubbrock och på den vägen fortsätter det. Lätt filtrerat, långsamt och utan några särskilt vassa kanter. Snarare vuxet och poppigt på ett lite ombonat vis.

The Get Up kids är sannerligen inte farliga år 2010 och de kommer garanterat inte ge upphov till någon ny ungdomsvåg. Men för dem som växte upp med orkestern på 90-talet och har åldrats i dess takt finns det garanterat en och annan referenspunkt att ta fasta på här. Jag kan tänka mig att det känns synnerligen hemamt. På gott och på ont.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Reeperbahn Festival

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner