Joyzine.se


Recension - Skiva

Awesome Color
Massa Hypnos, 2010
Skivbolag: Ecstatic Peace!
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-20
Hemsida: www.awesomecolor.net

Betänker man att Awesome Color turnerat i sällskap med ikoner som Dinosaur Jr och Sonic Youth och rent av plockats upp av det sistnämnda bandets Thurston Moore och dennes bolag Ecstatic Peace! är det lätt att läsa ut en hel del av det försvenskade uttalet av titeln (som tyvärr inte är det korrekta) på plattan. Och visst, Michigan-orkestern lirar rock som är mer flummig än det genomsnittliga garageröjet, men särskilt hypnotiskt är det inte.

Däremot är det ganska bra. Awesome Color tycks inte ha så värst stora pretentioner utan spelar sin garagerock blandad med lite psykedelia och en hel del retro. Det blir aldrig jättespännande, men helt klart småtrevligt att umgås med.

Styrkan ligger i Derek Stantons gitarrlir och det okonventionella sättet att bygga upp låtar. Snubbens sång klarar jag mig däremot ganska bra utan. Det blir lite för mycket sydstatskänsla och flörtar med band som har storhetstiden långt bakom sig. Däremot ska vi som lyssnare nog vara tacksamma för att skivtiteln säger mindre om innehållet än vad man först kan tro. ”Massa Hypnos” är trots allt en ganska trevlig bekantskap.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner