Joyzine.se


Recension - Skiva

The Benefits Of & The Fast Food Planet
Split, 2010
Skivbolag: North Bridge Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-18
Hemsida: myspace.com/fastfoodplanet

Det är på samma gång fullständigt logiskt och ganska onödigt att de här två gängen från Askersund respektive Örebro delar CD-utrymme. De låter nämligen i stort sett identiskt.

Vad vi bjuds här är sex låtar vardera där gängen spelar melodiös gatupunk i precis den skola som Närke gjort sig känt för. Det är lite drivigt och kaxigt, men hela tiden med fokus på de stora hookarna. Om man inte är uppmärksam är det lätt att missa när The Benefits Of slutar och The Fast Food Planet tar över stafettpinnen sex låtar in på den här splitskivan. Letar man bland nyanserna kan sägas att de sistnämnda kanske har ett lite ruffigare uttryck och något fränare sång, men det är ytterst marginellt i så fall.

Extra träffande blir det dessutom när skivans bästa låt visar sig vara det trettonde spåret, Here we go!, som de två gängen komponerat och framför tillsammans. Ärligt talat, det kanske vore på sin plats att inte bara släppa en splitplatta utan att slå ihop de två banden och göra gemensam sak på riktigt. Det är ju så det låter redan idag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


b, 2010-05-19 20:25:22 (81.231.173.229)

Bara Fast Food Planet inget The före alltså...

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner