Joyzine.se


Recension - Skiva

Bored Man Overboard
Sinner Song EP, 2010
Skivbolag: Hazlewood
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2010-04-23
Hemsida: myspace.com/boredmanoverboard

I ett stilfullt, tunt pappfodral kommer denna skiva, tillsammans med ett handskrivet brev. Bored Man Overboard är ett sjumannaband från Stockholm (jepp, all yngre män), som lyckats få skivkontrakt på ett tyskt bolag och till sommaren ska "Sinner Song EP" följas upp av ett debutalbum.

Sex låtar bjuds lyssnaren på varav ett instrumentalt och startsträckeliknande, så det skippar jag. Inledande Sinner song är en driven låt, smyckad med både blås och stråkar som flörtar med både depprock och solskenspop. Bäst är sista delen med gitarrmangel och intensivt trummande, här avslöjar bandet helt influenserna av Joy Division som tidigare i låten kunnat anas i den dystra, dova sången. Men efter den rivstarten bryter bandet av med en vemodig, lugn låt vid namn A song for a bird. Här är det snarare Bright Eyes som står närmast. Dystert igen, fast på ett annat sätt rent framförandemässigt, mer körer och mer finstämt.

Det är två låtar i bjärt konstrast till varandra, vilket både är roligt och visar på bandets musikaliska spektrum. Tyvärr så avslöjas sångarens brister när det gäller högre tongångar också i den här låten. En sångare med vissa tydliga begränsningar ja, men som håller sig på rätt sida av godkänt eftersom rösten oftast matchar musiken. Men förvänta er ingen avgrundsdjup Ian Curtis eller en smäktande och explosiv Conor Oberst.

Det är tydligt att Bored Man Overboard tar avstamp i mörkare rockmusik, men med nämnda stråkar, blås och mer upprymda låtar som Since last april (fritt översatt: du hederliga gamla svenska indiepop) lyckas man att inte fastna där. De har helt klart en känsla för melodier och snygga ackordföljder, samt lyckas på den här korta tiden övertyga om det. Låtarna känns heller inte sönderproducerade, så det är väl ett schyst skivbolag man har i ryggen. Allt är inte bra, men i stora delar tar jag verkligen till mig den här EP:n och kommer säkert att återkomma till den då och då. Kan de skapa en skiva med samma kvalitet som Sinner song med alla dess komponenter rakt igenom, lär jag vara fast. Tre avvaktande, men hoppfulla och starka dysterkvistar i betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner