Joyzine.se


Recension - Skiva

Aguson & Östra Ågatan Band
Sånt man egentligen har sett, 2010
Skivbolag: Killer Cobra Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-04
Hemsida: www.aguson.se

Peter Aguson vill ju inte bli betraktad som en man i Lasse Winnerbäcks fotspår, men precis som när jag umgicks med debutalbumet ”Från vinst till förlust” är det, det första och egentligen enda jag tänker på. Aguson har samma Linköpingska frasering, lite samma sätt att skriva låtar och samma sätt att lägga ut sin text. Hur mycket man än vill det kommer man inte ifrån att de två vispopsångarna har väldigt mycket gemensamt. Även om Aguson inte är någon copycat.

Till den här plattan har sångaren blivit med band. Det ger oss inte bara ett klyschigt namn enligt formen artist + band = sant, utan också ett lite mer dynamiskt och svängigare komp än vad som var fallet på debuten. Hela ”Sånt man egentligen ar sett” låter riktigt bra och Aguson har snickrat några fina popserenader med tydlig singer/songwriter-känsla. Östra Ågatan strand är den givna hitten som omedelbart sätter sig, det är nästan lite Lasse Lindh-feeling i refrängen, men även Tragiskt men sant gör stort avtryck.

Som helhet är det här emellertid inte mer än ytterligare en platta från ytterligare en man med ambitioner att säga något om världen på samma sätt som hundra andra melankoliska män gjort tidigare. Det är bra, hela prylen är bra, men ni förstår, det är ingenting som kommer revolutionera någon värld eller göra några bestående intryck.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner