Joyzine.se


Recension - Demo

Rat Riot
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-10
Hemsida: myspace.com/ratriotmusic

Det råder ingen som helst tvekan om att stockholmstrion Rat Riot vill låta precis som The Strokes, Franz Ferdinand och deras gelikar och att de har förutsättningar nog att klara det. Men samtidigt är det ytterst tydligt att det ändå rör sig om ett demoband.

Rat Riot skulle lika gärna kunna vara britter. De har hittat det där typiska soundet som är så typiskt för den nya brittscenen och har en duktig sångare som klarar uttalet hyfsat likaväl som han sjunger avslappnat nonchalant på ett imponerande sätt. Dessutom har trion skrivit låtar som, även om de inte är några direkta hits, skulle ha passat in bra på förebildernas plattor.

Många tummar upp alltså. Men ändå, det hörs alldeles för tydligt att det här fortfarande rör sig om fritidsgårdsnivå. Främst är det trumspelet jag reagerar över. Det är alldeles för stelt och då menar jag inte medvetet stompstelt som hos de stora banden i genren utan ”jag koncentrerar mig lite för mycket på att spela rätt och tappar därför svänget”-stelt. Det rånar flera av låtarna på lite liv tyvärr.

Det är förmodligen så att stockholmarna anstränger sig lite för hårt för att låta precis rätt och adaptera en stil de funnit frän. Sådant brukar ofta ta sig uttryck i just sådan stelhet som finns att finna på den här demoinspelningen. Men kan Rat Riot bara sluta stirra för mycket på andra och koncentrera sig mer på sitt eget finns alla förutsättningar för utveckling.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner