Joyzine.se


Recension - Skiva

Jörgen Kjellgren
Noir Syndrom, 2010
Skivbolag: Cosmos Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-02
Hemsida: www.jorgenkjellgren.com

Sverige har precis sparkats raka vägen ut ur OS-hockeyn efter en snöplig förlust mot Slovakien när jag förkovrar mig i Jörgen Kjellgrens ”Noir Syndrom”, men det är inte därför allting är som i ett töcken. Jag hade nästan förväntat mig den svenska förlusten och är inte så där väldigt nedstämd på grund av den, snarare är det en hel natts beskådande av hockeygodis istället för sömn som gör att allt sker som i en liten dimma.

Jag föreställer mig att det passar Jörgen Kjellgrens musik ganska bra. Den forne Oh Laura-medlemmen är lågmäld, minst sagt. Han sjunger sina små svensktextade serenader i en produktion som inte skulle göra en fluga förnär. Det är nedstämda låtar med en ambition att beröra och med ett flackande sökande efter den riktiga känslan. Lite dimmigt så där.

Ganska fint blir det på några ställen när Kjellgren prövar sina singer/songwriter-vingar. Men riktigt engagerande blir det däremot inte. Sångaren laborera med lite för små verktyg och blir lite för anonym i sin strävan efter det sprött vackra. ”Noir Syndrom” lider av lite samma problem som Oh Laura (dunderhiten Release Me exkluderad). Det blir lite för mycket en i mängden för melodierna. Ingenting står ut riktigt så tydligt som man kanske skulle önska och det tar faktiskt udden av materialet på ett ofrånkomligt vis.

Jörgen Kjellgrens platta är aningen bättre än Tre Kronors OS-insats, men det är på marginalen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner