Joyzine.se


Recension - Skiva

Dollface
Silent Rebellion, 2010
Skivbolag: 65 Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-02-07
Hemsida: www.dollfacetheband.com

Indierockgitarrerna som matar kaxiga riff mest hela tiden är energiska så det förslår och punkattityden som finns hos det här gänget borgar för explosivitet. Ändå lider de fortfarande av samma problem som på debuten ”Mars Attacks”. Jag får en känsla av att de aldrig riktigt förlöser sina låtar, att det finns en dimension till i dem som de inte förmår kräma ut.

”Silent Rebellion” är en ettrig rockplatta, det är inte det, det handlar om. Utan om en liten elak känsla som konstant smyger sig in och som envetet viskar i mitt huvud att Dollface håller igen. Att de inte spelar så att fingrarna blöder, så att öronen skriker och så att grannarna klagar. Hade de gjort det hade det här förmodligen blivit en riktig kalasskiva, men nu finns den där, den irriterande känslan av att det finns mer att hämta.

Annars är ”Silent Rebellion” duktigt hantverk. Ösig rock med både melodi och energi. Må hända saknas de riktiga hitlåtarna, men Dollface har nog med nyanser i sitt komponerande för att det ska bli intressant ändå. Om skånepågarna bara kunde släppa sargen och verkligen ge sig hän, då skulle det kunna bli rockkalas så det stod härliga till. Men inte än, till nästa skiva kanske...?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dollface (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner