Joyzine.se


Recension - Skiva

City of Fire
S/t, 2009
Skivbolag: ShoStroud Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-05
Hemsida: www.cityoffire.com

Inledande industritungviktaren Crave Your Name röjer omedelbart att det här rör sig om herrar från Fear Factory. Det hymlas inte det minsta. Det är en tungt tuggande industrikross som väller fram utan pardon och drar nytta av det fina arv skräckfabriken lämnat efter sig. Jag hinner tänka att City of Fire kanske är arvtagaren som man bör vända sig till nu när originalbandet gjort ännu en obegriplig medlemsrokad och oavsett klassen på sin musik snudd på parodierat sig själva.

Tyvärr är det inte riktigt så. Crave Your Name är främst ett uttänkt sätt att lura in lyssnaren och dra nytta av redan sådda förväntningar. När Fear Factorys Burton C. Bell och Byron Stroud lierar sig med ett gäng ytterligare kanadensare för att sjunga Vancouvers lov handlar det nämligen om något som seglar mer och mer bort från den industrimetal man förväntar sig efter inledningen.

Visst ekar det Fear Factory genom hela skivan. Konstigt vore väl annars. Men här späs det aggressiva ut med något som är mer sludgigt och på sina håll mer rockigt. Jag ska inte säga depprockigt a la gothkliché, men det är åt det hållet gänget travar och ska jag vara helt ärlig känns inte Bell som en sångare som verkligen gör sig i en sådan omgivning.

”City of Fire” innehåller en handfull bra låtar och har ett sound som, även om det inte är vad inledningen lovar, har potential att pusslas ihop till något riktigt kul. Men känslan är påtaglig att det här är ett projektband som bara får ta tid i anspråk när ordinarie åtaganden unnar sig välförtjänt vila. Som sådant är låtmaterialet således lite för ojämnt och grundtanken en aning för splittrad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner