Joyzine.se


Recension - Skiva

Martin Stenmarck
Septemberland, 2009
Skivbolag: Universal
Av: Eva Linde
Publicerad: 2009-11-26
Hemsida: www.martinstenmarck.com

Singeln 7milakliv som kom för tre år sedan får anses vara ett fenomen. Martin Stenmarck lyckades med den skaka av sig folks trötta föreställningar om honom och ta en helt ny väg i sin karriär. Det är en bedrift i schlagerland. Det var bara kritikerna som inte kunde acceptera något sådant.

"Septemberland" är det tredje albumet i 7milaklivs spår och det hörs. Man kan det här nu och utvecklingen är inte slående. Snarare tycks Martin Stenmarck ha tappat glimten och börjat ta sig själv på för stort allvar.

Jag gillar hans inställning att söka utmaningar framför cred. Tyvärr lyser den strävan inte alls igenom. "Septemberland" känns bara beräknande och en aning trist. Det här är albumet som ska stå till grund för nästa turné och referenserna till arenarocken är tydlig, men det personliga faller platt.

Att texterna står i fokus är mer än uppenbart, samtidigt lyckas ingen av dem att på riktigt engagera eller få dig att stanna upp. Melodierna är snygga men alldeles för tråkigt arrangerade och försvinner snabbt in i varandra. De hade mått bra av lite riktiga instrument. Nu blir det aldrig särskilt intressant.

Det gör att trots de sköna vardagsskildringarna, förlösande spår som Explosionen eller hyllningar till ikoner som Jeff Buckley i J, Jeff och Jesus så förblir det ett kommersiellt gångbart album - inte mycket mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner