Joyzine.se


Recension - Skiva

Ruins
Front The Final Foes, 2009
Skivbolag: Debemur Morti Productions
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2009-10-26
Hemsida: www.ruinsband.com

Det här är ett klassiskt exempel på om glaset är halvfullt eller halvtomt med den enkla skillnaden att frågan snarare är om Ruins är ett klassiskt black metalband fast bättre eller en Immortal/Satyricon kopia fast sämre. Det är också det som kommer att bli skillnaden mellan en trea eller fyra i betyg och vilket det blir har jag inte bestämt ännu så vi får se vart vi hamnar.

Ruins är ett tvåmannaband från Australien som kör black metal i den norska skolan och då framförallt tillägnat Immortal och Satyricon. Musiken är riktigt bra på alla sätt och vis och låtskrivandet har en hög lägsta nivå. Man skulle nästan kunna ta vilken black metallskiva som helst och byta ut ett av de svagare spåren för att sätta in valfri låt från ”Front The Final Foes” och skivan skulle inte bli sämre. Det säger en hel del om framförandet och låtarna.

Det finns bara två saker med Ruins som är mindre bra och det första är redan nämnt. Banden som omnämns finns ju redan och jag ser ingen anledning till att göra en skiva som något annat band skulle ha gjort, fast inte riktigt i samma klass då Ruins saknar Immortals inbyggda galenskap och Satyricons förmåga att hitta ”hooks”. Sen har vi då sången som är ett försök att låta som Abbath men här nås det inte helt fram, även om det är nära.

Sammanfattningsvis blir skivan rätt tråkig att lyssna på även om låtarna var för sig är ganska bra och pratgrowlet ganska tufft i sig. Men helt utan variation i åtta låtar blir för mig en tråkig historia. Slutbetyget blir bara en trea ändå, men håll dock ögonen öppna efter fortsatta släpp från dessa herrar då jag ser en stor potential bara de inte plagierar nästa gång utan gör nånting eget. Här finns det mycket mer att ge än att stjäla från våra norska grannar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nicke Borg Homeland (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner