Joyzine.se


Recension - Skiva

Four Year Strong
Explains It All, 2009
Skivbolag: Hassle Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-10
Hemsida: myspace.com/fouryearstrong

För att vara helt ärlig kände jag ingen vidare inspiration inför den här skivan. Ett färskt poppunkgäng som bara något drygt år efter debuten ger sig på att tolka sin barndomsidoler och ger ut det som ett coveralbum kändes väl som ett si så där koncept. Och första varvet med ”Explains It All” gav ungefär de svar som jag hade väntat mig.

Men stopp och belägg, det kan vara svårt att tro det, men plattan växer. I alla fall en aning. Precis som undertecknad hade de här snubbarna sina musikbildande år på 90-talet och därifrån finns ju en hel del gott att ösa. Därmed är det inte försvarbart att göra skramliga slaskversioner av Nirvanas In Bloom eller Ironic med Alanis Morissette, men här finns några pärlor att stoppa in i Spotify-playlisten eller iPoden.

Jag vet ärligt talat inte om jag tycker att versionen av Smashing Pumpkins Bullet With Butterfly Wings är bra för att det i grunden är en så infernaliskt bra låt som inte går att förstöra, eller för att Four Years Strong gör en kul version av den. Men vem hade kunnat förvänta sig att No Doubts gamla stänkare Spiderwebs skulle göra sig så utmärkt i grabbig poppunkkostym. Här doftar det Blink 182 lång väg.

Det som gör att gruppen kommer undan med den här plattan är att hela genren som sådan anspelar på att vara lite spåndum och det är just vad det här projektet är. Four Year Strong gör knappast låtarna bättre, men ”Explains It All” är i alla fall en uppriktig hyllning till idoler som gjort killarna till vad de är idag. Låtvalen känns därtill ganska gjutna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner