Joyzine.se


Recension - Skiva

Whatever November
It starts with a nightmare, 2009
Skivbolag: Meinen Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-29
Hemsida: myspace.com/whatevernovember

Det börjar ganska så bra med snyggt arrangerade Someone who give a damn och Waiting for the world som är så väl refrängstarka som hittiga. Men sen blir det som det så ofta blir när emotionellt punkiga ungdomsgäng går loss. Lite enkelspårigt, ofarligt och ooriginellt.

Jag förstår verkligen de här unga skaraborgarna när de precis som så många andra orutinerade gäng med polerade debutplattor i bagaget skriver att de ”har ett eget sound” och ”inte låter som något annat”. Det är klart att de vill att det ska vara så och det är heller inte särskilt konstigt att de tror på livslögnen. Men sanningen är att Whatever November har så långt ifrån ett eget sound man kan komma. Deras emotionella och putsade punkrock följer alla regler som man ska för att passa den svenska scenen. Neverstore, Union Square, Chemical Vocation, jag kan fortsätta i evigheter...

Det här är inga ord att betrakta som någon sågning, snarare som ett konstaterande. Whatever Novembers akilleshäl är inte att det är jättelätt att placera dem i ett fack. Snarare att de inte riktigt lyckas sticka ut inom sitt område. Efter de inledande hitarna (det kan inte nog understrykas att de är riktigt, riktigt bra) kommer ytterligare åtta bitar som förvisso är helt okej låtar, men som inte fastnar. Och som framförallt låter alldeles för mycket som varandra.

Whatever November är duktiga pojkar, men som sagt: lite för enkelspåriga, lite för ofarliga och ooriginella.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Carro, 2009-09-30 19:09:48 (81.27.8.107)

Whatever November är grymma! :D

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner