Joyzine.se


Recension - Skiva

Moll Flanders
If you can't understand what you don't understand it's not easy, 2009
Skivbolag: Crying Bob Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-17
Hemsida: www.mollflanders.net

Jag kan inte påstå mig ha haft särskilt mycket tur med mina Jönköpingska kärlekshistorier. Bortsett från ett hockeylag som trots att de bara levererar ibland kopplat ett järngrepp om mitt hjärta har jag aldrig fått några långvariga relationer att fungera med staden och dess kulturella utövare. Men stora förhoppningar har funnits där, det vill jag lova.

När de blommade upp som demoband trodde jag i eldfängd förtjusning att så väl popbandet Bianca som hardcoreestradörerna Grace Will Fall skulle utvecklas till något makalöst, något som jag skulle älska i nöd och lust och för alltid. Så blev det emellertid inte. Passionen svalnade och banden blev tristare när de gav sig ut på fullängdsäventyr. Inte tråkiga, men heller inga man ställer sig i kyrkan och lovar evig trohet.

Moll Flanders var också ett sådant där band. Jag höll mig kanske en aning mer reserverad (läs fyra av fem i betyg) när jag strålade samman med gruppens demomaterial, men nog fanns det fog för att ana en ny kärlekshistoria med Jönköping vid horisonten alla gånger. Historien upprepar sig emellertid. Det verkar som att jag inte kommer helt överrens med något annat än svettiga hcokeykrigare från den småländska staden.

Fyndigt döpta ”If you can't understand what you don't understand it's not easy” är nämligen en bra skiva, men samtidigt ett stycke musik som inte övertygar någon om att kasta allt över bord och skriva äktenskapsförord. Moll Flanders popmusik pendlar mellan Håkan Hellströmsk överintensitet och Moneybrother-silad amerikansk vuxenrock. Snyggt men lite ospännande. Jag hade klarat mig utan den förstnämnda referensen och gärna hört mer av den senare.

De starkaste korten på det här verket är stompiga La la la och våldsamt snygga semiballaden Fading away där sångaren Mathias Alrikson med eftertryck övertygar mig om att åtminstone en liten kväll i sänghalmen kunde vara på sin plats. Men likaså blir jag avskräckt och avbryter dejten när det blir för mycket svensk gladpop och för lite hjärna i några av skivans spår. ”If you can't understand what you don't understand it's not easy” är okej popmusik, men när det kommer till kärlek och Jönköping för jag fortsätta att nöja mig med Liv, Davidsson och grabbarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Moll Flanders ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner