Joyzine.se


Recension - Live

Röyksopp
Way Out west, Göteborg
2009-08-14
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: www.royksopp.comPå grund av Antony and the Johnsons, eller tack vare desamma då det var en fantastisk konsert, missade jag i alla fall inledningen på Röyksopps festivalspelning. Jag möts av ett smockfullt tält och välbekant, pumpande, elektrisk musik. En väldig kontrast gentemot det jag precis sett på, hög musik och dansande människor.

Röyksopp gästade Robyn under hennes spelning tidigare på dagen så givetvis kommer hon in på scen nu under samma låt, The girl and the robot. En Robyn som är lika tänd fortfarande och en publik som också är det. Ska det dansas någon gång under festivalen så känns det som ett gott val att göra det här framför det norska bandet.

Drömska beats, men med extra allt så här när de spelas live. Det enda som saknas är extacy ungefär. Euforisk musik finns det i alla fall gott om för den som har eller inte behöver dylika preparat för att försätta sig i trans till de här tonerna. Oavsett vilket så verkar det vara många som uppskattar Röyksopp med tanke på hur det ser ut i tältet. Står någon still så syns det i alla fall inte. Jag tycker att det låter riktigt bra, kanske inte hela tiden, men det är aldrig medelmåttigt. Jag kan däremot tycka att det saknas en större visuell upplevelse. Mestadels täcks scenen av rök och så är det förstås en massa blinkande lampor. Som att kolla på två DJ:s, det blir liksom inte så mycket mer spännande. Gästspelen piggar upp scenen lite, Robyn och så Karin Dreijer Andersson/Fever Ray som gästar under två låtar. Hon framkallar minst lika mycket jubel som den förstnämnde, bara genom att stå där utklädd och sjunga. Vad lite som krävs egentligen.

Auditivt har jag egentligen ingenting att klaga på. Eple var låten som fick upp mina ögon för Röyksopp, och jag tycker fortfarande att den är lika bra här på festivalen. Liksom alla andra i tältet uppenbarligen. Egentligen finner jag det väldigt svårt att betygsätta den här typen av musik, men ett omdöme som jag kan stå för är – Går jag på klubb är det precis det här, Röyksopp live, som jag vill höra. Jag gillar att gå på klubb och således blir betyget högt.

Foto: Erik Lindgren

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dans Dakar - jag förväntar mig mycket
Inför Siesta! 2010
Röyksopp (2010-05-29)
Röyksopp (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner