Joyzine.se


Recension - Skiva

Existensminimum
Ok Boys, 2009
Skivbolag: Novoton
Av: Nina Torbacke
Publicerad: 2009-06-05
Hemsida: www.existensminimum.com

Magnus Henriksson heter svensken som ligger bakom bandet Existensminimum. Tobias Fröberg, känd singer/songwriter har producerat ”Ok Boys”. Skivan är väldigt hypad i indiekretsar och omskriven i många olika musiktidningar.

Om jag ska försöka placera musiken i en genre blir det electropop blandat med lite rock. Det visar sig vara svårt att sätta en bestämd genre på musiken. Det är vemodig och depressiv musik stundtals, men med ljusglimtar i melodierna. Jag känner för min egen del att skivan blir väldigt monoton. Ändå gillar jag vissa låtar mycket. Jag tilltalas dock mest av de lite fartigare låtarna.

Jag gillar särskilt spåret Signs of Human Lies. Sedan är jag lite förtjust i den helt instrumentala låten, och den avslutande Messin’ Up. Det jag mest uppskattar med skivan är melodierna i vissa av låtarna, experimenterandet med låtarna och att jag tycker att sångaren sjunger bra. Jag saknar något som verkligen rycker tag i mig. Jag tappar lätt fokus på texterna, eftersom det är så mycket andra saker i musiken som tar över, till exempel alla instrument och digitala extravaganser.

När jag har läst om Magnus Henriksson har jag förstått att han är en väldigt framträdande liveartist, och kanske är det även så musiken gör sig bäst? Vid ett liveframträdande skulle jag kanske ändra min uppfattning om artisten och kanske är det, det som måste till för att få mig att ordentligt ryckas med i musiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Existensminimum (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner