Joyzine.se


Recension - Skiva

Moneybrother
Real Control, 2009
Skivbolag: Hacka Skivindustri
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-09
Hemsida: www.moneybrother.net

Jag har aldrig tänkt på det på det viset tidigare, men Moneybrothers skivtitlar säger mer om innehållet än vad man kan ana. ”Blood Panic” talade vitt och brett om den eldiga intensitet och passion den skivan innehöll, ”Mount Pleasure” var en kreativ höjdpunkt och nu när det är dags för ”Real Control” har Anders Wendin gått och blivit bekväm.

Man vet precis vad man får när man köper en Moneybrother-skiva idag. Både på gott och på ont. Å ena sidan är han förstås en väldigt duktig artist, å andra känns det lite som om han varit för bekväm med sitt sound för att ha lust och ork att utmana det. ”Real Control” är en helgjuten Moneybrother-skiva av lite plattare slag än hans tidigare och där det som överraskar mest är att Not That Old låter som en klockren ABBA-stöld.

Den riktiga hiten, Born Under a Bad Sign, kommer först och sen kavlas Springsteenskt lallande ut över tio spår på ett behagligt sätt. Det går inte att tycka illa om ”Real Control”, men är behaglig vad man vill att Moneybrother ska vara? Jag vet inte jag. Det här är första gången som jag känner att killens ansträngning bara är ”ännu en Moneybrother-skiva”.

Det är ganska troligt att materialet får en annan lyster när det blandas upp med gamla bitar i en festlig setlist, men tills det är bevisat råder jag bara till köp för de riktiga fantasterna. Ni andra kan nöja er med att njuta Born Under a Bad Sign på P3.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sextonåringar sover inte, de tar Siesta!
Sommaren 2003 2
Moneybrother (2006-01-01)
Moneybrother (2007-10-26)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner