Joyzine.se


Recension - Skiva

Elis
Griefshire, 2006
Skivbolag: Napalm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-11-28
Hemsida: www.elis.li

Det är något helt annat än musiken som står i centrum när man talar om ”Griefshire”, Lichtenstein-orkesterns tredje album under namnet Elis. Under en repetition drabbades nämligen sångerskan Sabine Dünser av en hjärnblödning som hastigt och mindre lustigt ledde till att hon avled. En sådan tragisk händelse överskuggar självfallet allt annat. Men för att hedra Dünser som varit väldigt dedikerad inspelningen valde övriga medlemmar att färdigställa skivan (sångpåläggen var redan klara).

Resultatet är ett konceptalbum om två bröder och deras fanatiska sökande efter frälsning. Inklämt i en ganska typisk hångelgothkostym. Att det är Liv Kristine Espenaes (Leaves’ Eyes) make Alexander Krull (Atrocity) som rattat ljudet är inte alls förvånande. ”Griefshire” är en skiva i ungefär samma skola som nämnda vokalissas alster, men med skillnaden att den är lite tråkigare.

Det är synd, för Sabine Dünsers skull hade det självfallet varit kul om skivan var något utöver det vanliga. Men kompositionerna är ganska standard, inte alls dåliga, men heller inte särskilt intressanta. Det som sticker ut är just sångerskans röst som ömt smeker medhårs. Skivmässigt kan ni lika gärna sikta på Within Temptation eller Leaves’ Eyes istället. Där finns mer klass att hämta.

Som bakgrundsskval fungerar ”Griefshire” dock utmärkt, men som sagt, det är inte musiken som hamnar i första rummet när den här inspelningen avhandlas. Det känns nästan lite olustigt att höra en kvinna som man vet avled tätt inpå inspelningarna sjunga. Jag utgår ifrån att det här är det sista vi hör från Elis.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ner med "antimoralen"!
Doctor Midnight & The Mercy Cult
Melissa Horn (2011-07-14)
Melissa Horn (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner