Joyzine.se


Recension - Demo

Ramusai
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-04
Hemsida: myspace.com/ramusaiband

En gång för många år sedan skrev jag att Klas Bohlin, sångare i det 60-talsosande popbandet Depressive Art, lät som en ledsen alternativt förkyld Babar – den där barnprogramselefanten i grön kavaj ni vet. Jag trodde väl aldrig att jag skulle få ta fram den referensen igen. Men Ramusai bevisar att man inte ska tro så jäkla mycket. Här har vi nämligen ytterligare en snubbe som låter som den käre gamle elefanten. Måhända med sönderriven kavaj och piercing i snabeln, men ändå samma gamla godhjärtade kanalj.

Sveriges andra elefantfrontade demoband (nåja, Depressive Art är nuförtiden signade, men när mina bevingade ord sattes på pränt harvade de demomylla som så många andra) lirar groovig rock från ett garage placerat i öknen. Bildligt talat. Det handlar om fläsk, sväng och energi och imponerar faktiskt ordentligt. Låt gå för att lågbudgetinspelningen tar udden av nyanserna i rockmusiken, men samtidigt bidrar den till autenticitet. Ramusai låter äkta och energiskt.

Två fräscha låtar trängs med en äldre inspelning (och där är ljudet så dåligt att det blir en nackdel). Kontrasten är stor och tydlig. Ramusai har tagit sjumilakliv framåt. Slarvig rock med doomvibb har förbytts i smart groove, en utveckling som naturligtvis bådar väldigt gott för framtida ansträngningar. Det viktigaste för Ramusai är då att hitta en god balans i inspelandet. De måste skaffa sig ett lite klarare ljud utan att på vägen gå miste om den okuvliga energi de besitter på den här demon. Låtmaterialet tror jag ramlar fram av bara farten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner